Духовність

Паїсій Святогорець про «знамення часів» та прихід антихриста

Відомий нині на Афоні старець Гавриїл, розповідаючи про старця Паїсія, сказав дуже цікаву фразу: «Якщо взяти тисячу афонських монахів і видушити з них усе найкраще, все одно такий Паїсій уже не вийде». Про нього говорять, що це був ангел на землі. Воно й не дивно: якщо людина приїжджала за тисячі кілометрів, і він знав як її звати і які проблеми її хвилюють, то можна уявити його духовну силу. Він не любив «пророчити», однак своїм духовним чадам, монахиням монастиря Івана Богослова в Суроті і дуже близьким людям відкрив деякі речі, які тих цікавили. Хочемо і вам запропонувати ці одкровення прозорливого старця, який відійшов від нас 27 років тому.

 

Антихрист

Коли монашки попросили розповісти про антихриста, він сказав:

— Давайте зараз поговоримо про Христа… Будемо якнайближче до Нього. А якщо ми з Христом, то чому ж нам антихриста боятися? Або, можливо, зараз нема антихристового духу? Так чи інакше, зло творить антихристів дух. І якщо чудовисько-антихрист народиться й наробить різних божевільних справ, то наприкінці він виявиться посміховищем. Однак відбудеться багато подій. Можливо, що й вам доведеться пережити багато чого з того, про що говориться в Апокаліпсисі. Потихеньку багато чого вилазить назовні. І я, нещасний, почав волати ще скільки років тому! Становище жахливе, безумне! Божевілля перейшло всі межі. Настала апостазія (відступлення), і зараз залишилося тільки прийти «синові погибелі». Світ перетвориться на божевільню. Буде панувати справжній хаос, серед якого кожна держава почне творити, що їй забажається. Дай Боже, щоб інтереси тих, хто робить велику політику, були нам на руку. Раз по раз ми будемо чути щось новеньке. Будемо бачити, як відбуваються найнеймовірніші, найбожевільніші події. Добре лише, що ці події змінюватимуться дуже швидко.

Екуменізм, спільний ринок, одна велика держава, одна релігія, яку зшили за їхньою міркою. Такі плани в цих дияволів. Сіоністи вже готують когось у месії. Для них месія буде царем, тобто він буде панувати тут, на землі. Єговісти теж чекають земного царя. Сіоністи представлять свого царя, а єговісти його приймуть. Всі вони визнають його царем, скажуть: «Так, це він». Почнеться велика смута. У цій смуті всі захочуть царя, котрий міг би їх спасти. І тоді вони висунуть людину, яка скаже: «Я – імам, я – п’ятий Будда, я – Христос, якого очікують християни, я той, кого чекають єговісти, я – месія євреїв». У нього буде п’ять «я».

Євангеліст Йоан говорить у своєму Першому Посланні: «Діти… має прийти антихрист, і нині багато антихристів постало». Він має на увазі не те, що очікуваний антихрист буде подібний до гонителів максимиліанів і діоклетианів, але що очікуваний антихрист буде, якщо можна так висловитися, втіленням диявола. Він стане перед ізраїльським народом як месія й спокусить світ. Настають лихоліття, нас чекають великі випробування. Християни відчують великі гоніння. Тим часом очевидно, що люди навіть не розуміють того, що ми вже переживаємо знамення останніх часів, що печатка антихриста стає реальністю. Немов нічого не відбувається. Тому Святе Письмо говорить, що спокусяться й вибрані. Ті, у кого не буде доброго налаштування, не дістануть просвічення від Бога й спокусяться в роки апостазії. Тому що той, у кого нема Божественної благодаті, не має духовної ясності, як не має її й диявол.

Сіоністи хочуть керувати світом. Для того, щоб досягти своєї мети, вони використають чаклунство й сатанізм. На поклоніння сатані вони дивляться як на силу, що допоможе в здійсненні їхніх планів. Отже, вони хочуть керувати світом за допомогою сатанинської сили. Бога вони в розрахунок не беруть. Однак чи благословить їх при цьому Бог? Із усього цього Бог явить багато доброго. Колишні сатанинські теорії панували сімдесят років (йдеться про СРСР – авт.), а ці не протримаються й сім.

Антихрист не страшніший за диявола. Він людина. Свята Марина відлупцювала диявола, а свята Юстина скількох бісів вразила! Але треба пам’ятати найголовніше: ми прийшли в цей світ не для того, щоб зручніше влаштуватися.

Земний цар євреїв

Знаменням того, що наближається виконання пророцтв, буде руйнування мечеті Омара (Аль-Акса) в Єрусалимі, її зруйнують, щоб відновити храм Соломона, який, як кажуть, колись був на її місці. У відновленому храмі сіоністи зрештою проголосять антихриста месією. Я чув, що євреї вже готуються до зведення храму Соломона.

Євреї споконвіку були фанатиками. Вони все розуміють, але їх засліплює егоїзм. Якщо б вони були трохи більш уважними, ніхто з них не залишився б юдеєм.

Як вони витлумачували і як тлумачать прочитане? Духовні смисли вони перетворюють у матеріальні. Піди, наприклад, подивися, як вони витлумачили слова пророка Ісаї «процвіте пустеля Йорданова». Для того, щоб показати, що пустеля «процвіла», вони повернули якусь ріку, зробили тераси, сади, насадили бананів, лимонів, апельсинів, все озеленили – так що тепер говорять: «Процвіла пустеля!» І всі вони висловлюються подібним чином. Тим часом ці слова пророка стосуються відродження світу через Святе Хрещення – «баню новобуття».

І зараз вони чекають антихриста. Рабини знають, що Месія прийшов і Його розіпнули. Я дізнався від одної людини, що, коли єврей лежить при смерті, до нього йде рабин і каже на вухо: «Месія прийшов». Бачиш, їх звинувачує совість, вони відчувають свою провину, але не впокорюються.

(Далі буде)

2 thoughts on “Паїсій Святогорець про «знамення часів» та прихід антихриста

  1. Роман :

    Красиво описано, але не все відповідає Одкровенню Івана Богослова.
    Так, буде багато брехні – і політичної, і релігійної. Але у Одкровенні ясно говориться про пораненого у голову звіра, який зціліє. І звір цей – комунізм. Священники, які одягнуті у порфиру – це архиєреї католицького і православного обрчду. А ставленик нечестиворо, уособлення антихриста – буде з тих, хто сповідуватиме ці релігії або буде до них толерантний, і в той же час буде прихильником комуністичної ідеології, яку поєднає з НЛП-технологіями і релігійними постулатами про покірність людей перед державною владою. (Нічого не напрошується до думки?!)
    Третя світова війна почнеться з земель колишньої Персії – це землі Лівану, Ірану, Іраву і Сирії (саме там, де нині воюють миротворці країн НАТО і Рф). Вона буде короткою, але безжальною. Будуть використані кілька атомних бомб. Загине велика кількість людей – і від ядерних вибухів і від радіації. Палестина і часиина Ізраїлю буде вщент знищена. І тоді повстане цей лідер, який брехнею і хитрими полттехнологіями візьме на себе роль месії, захисника людських цінностей і т.д. І цими його діями багато людей буде обмануто і спокушено. Його благословлять вищі патріархи, одягнуті у порфиру і закликатимуть всіх вірян іти за ним і вірити в Його месіанську роль, відведену йому Всевишнім. Якщо є люди, які читали Одкровення, то вони погодяться зі мною.
    Вірити треба перш за все Богу, а не людям!

    1. cms-proukraine :

      Ну так, Ви найкращий тлумач Євангелії)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *